Budinca a la Coturnice
Ingrediente
14 oua de prepelita crude, 450 gr amestec de legume, 250 gr mozzarella, ulei de masline, sare, piper, busuioc uscat
Preparare - aprox.40 minute
Am folosit amestec de legume congelate (mazare, fasole verde, conopida , morcovi baby); puteti folosi legume proaspete sau orice amestec de legume preferati.
Se fierb legumele in apa cu sare si se lasa sa se scurga bine de apa. Din mozzarella  am taiat 5 felii subtiri, iar restul am dat-o pe razatoare. Dupa ce am scurs legumele le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu mozzarela rasa, 8 oua de prepelita batute, sare, piper si busuioc dupa gust.
Intr-un vas Yena  am pus o lingura ulei de masline, am adaugat amestecul de legume si am dat la cuptor (preincalzit), la 200 grade C, timp de 16 minute. Am scos vasul, am decorat cu cele 5 felii de mozzarela si 6 oua de prepelita si le-am mai lasat la cuptor inca 6 minute pana s-au copt ouale si s-a rumenit mozzarella.
Se poate servi ca fel principal sau garnitura la o friptura din carne slaba.

 

Bruschete cu oua de prepelita
Ingrediente
9 felii de paine toast alba simpla
, 50 gr unt, aprox. 24 oua de prepelita, 1-2 ardei rosii sau gogosari mari, oregano, sare
Preparare – aprox. 30 minute
Se ung cu unt feliile de paine si se presara oregano uscat si sare dupa gust. Ardeii/gogosarii, se spala si se taie rondele subtiri si se sterg de apa cu un prosop de hartie. Se aseaza rondelele de ardei pe feliile de paine pe care le asezam in tava de cuptor. Intre timp incalzim cuptorul la 220 grade C.
In fiecare rondea, in functie de dimensiunea ei, spargem 2 sau 3 oua de prepelita. Dam tava la cuptor pentru aprox. 8 minute, pana cand ouale s-au copt.
Dupa ce le scoatem din cuptor, le putem decora cu masline, patrunjel….. Se servesc calde, la micul dejun sau cina sau ca aperitiv.